Dag 5

Een dagje in de omgeving van Lucca. Verlaat Lucca over de S12 naar Abetone, blijf aan de rechteroever van de Serchio. sla na 10 km rechtsaf naar Pieve di Brancoli en San Giorgio. Behalve een beeld, een kerk heb je een prachtig uitzicht over de rivier en de vallei. Weer naar beneden en dan de S12 volgen voor zo'n 8km, dan kom je bij de Ponte della Maddalena, ofwel de duivelsbrug.

duiveslbrugZet de tocht voort over de S12 naar het kuuroord Bagni di Lucca en blijf de weg volgen door het plaatsje. Sla linksaf bij de T-kruising op de S12 naar Abetone, ga dan rechtsaf naar Collodi en de Villa Garzoni met zijn terrastuinen (echt de moeite waard)

collodi collodi2 collodi3

Collodi heeft ook een pretpark gewijd aan Pinocchio (niet de moeite waard). Ten zuiden van Collodi neemt je de S435 rechts naar Lucca. Na Borgonuovo ga je rechtsaf naar Camigliano Santa Gemma en na 1,5 km linksaf naar de Villa Torrigiani (prachtig gelegen).

villaOp weg naar Segromino in monte sla je rechtsaf de Via Piaggiori in en volg dan de borden Villa Mansi (ook aardig) en probeer dan de weg maar terug eens te vinden <beg>.

mansiDag 6

De buitengewone kathedraal van Lucca met zijn facade die zo uit de toon valt met de campanile, is gewijd aan St. Martinus. Hij is de Romeinse soldaat op de facade die zijn mantel met een zwaard in tweeën deelt om de helft aan een bedelaar te geven. Deze en andere scènes uit het leven van de heilige maken deel uit van de complexe decoraties op de 13de eeuwse facade. Er zijn reliëfs De werken van de maanden en panelen van ingelegd marmer met daarop jachttafrelen, pauwen en bloemen. Dit was een van de drie kerken die wij die dag in Lucca hebben bezocht.

kerkDag 7

Een dagje helemaal niets doen is ook wel eens lekker, alleen boodschappen hoeven doen.